vasárnap, január 13, 2008

Forgalomkorlát, csomagszűrés

Undorító egy dolog, amit a Chellonál művelnek.Úgy tűnik, vasárnap délután négyig szűrik a csomagokat. A shot 16:07-kor készült, 30 másodperces bontásnál. Déltől négyig 115 KB / 25 KBvolt a P2P limit. Egyrészt megértem, hogy korlátozzák a letöltést, de azért mégis undorító. Vajon akkora adatforgalmat generálnak a felhasználók vasárnap délután, hogy vissza kell fogni a gyeplőt? Vagy inkább csak szivatás és arra próbálnak rábírni, hogy menjek más szolgáltatóhoz?
Előbb-utóbb úgyis elérik a céljukat. De nem biztos, hogy az így elvesztett előfizetők és a hozzájuk kapcsolódó potenciális ügyfelek elfordulása nem okoz nagyobb kárt, mint a nagy adatforgalom.
Egy átlagos közösségben az informatikához értő tag az informatikai véleményvezér. Igen, általában ők töltenek le és bárkinek bármi kell, hozzá fordul. Ha a véleményvezér otthagyja az internetszolgáltatóját, szinte biztos, hogy az ismerőseinek sem fogja ajánlai többet és jópáran emiatt nem a korlátozó szennyet fogják választani. Még akkor sem, ha amúgy egyáltalán nem töltenek le.

1 megjegyzés:

Biomernok írta...

Hmm. Ha Sem a UPC Chellója, sem pedig a T-Online ADSL-je sem jó, akkor mi marad hátra?