hétfő, június 23, 2008

Tárgyjelentkezés, (egyelőre) 50 kredit

Lost_by_pesare Röpke 142 perc alatt sikerült felvenni az őszi félév tárgyait. A Neptun szokás szerint megint összeszakadt és csak minden századik frissítésre engedett be. Az ország egyik leggazdagabb oktatási intézménye és nem képesek megoldani, hogy a félévente százezreket fizető hallgatók legalább a tantárgyaikat és a vizsgáikat kényelmesen vehessék fel. Ilyenkor mindig őrült verseny van a legjobb tárgyakért és időpontokért. Van néhány igazán érdekes tantárgy, amik általában 20-40 fővel indulnak. Ezekért sokszáz hallgató fut versenyt. Egy rendes rendszerrel, ami nem fagy le állandóan, megmenekülnének hallgatók ezreinek a folyamatos frissítésétől és nem kellene percenként oldalletöltések százezreivel megküzdeni. Amatőrök, na.

Pl nem értem, hogy mi a jó fenéért van szükség honlapra. Ha nem bírnak építeni egy rendes szervert mögé, akkor inkább a terhelést csökkentség. Pl egy kliensoldali szoftverrel meg lehetne spórolni a túlcsicsázott, képekkel és scriptekkel teletűzdelt oldal folyamatos letöltését. Egy fapados szoftver a hallgató gépén, ahol checkboxokkal és formokkal pillanatok alatt kiválaszthatja a megfelelő opciókat és a hálózatot a hitelesítésen kívül mindössze az adatbázis kérelmei terhel ik.

A fenti kérdéseket felvetve valószínűleg a pénz, vagy inkább annak hiánya lenne a válasz. De ezt nem fogadom el. Ha fel tudták húzni az új épületet 10 milliárd buznyákért és ha nyáron felújítják a régi épület előadóit, nem hiszem, hogy nem sikerülne kibulizni néhány milliót egy tisztességes backendre a hallgatóknak, akik végülis az egyetem fogyasztói. Nem kell itt 200 milliós beruházásra gondolni, ez nem kormányszóvivői portál, ahol az összeg 80%-a valószínűleg privát zsebekbe került. Csinálják teljesen nyilvánosan, alkalmazzák az informatika szakos hallgatókat. Néhányezer euróból meglenne az egész rendszer, audittal együtt.

Help_by_DianaCretuFejétől bűzlik a hal. Amíg ennyire le vagyunk tojva, ne kiabáljanak, hogy miért üresek az előadók és miért a kettest célozza meg mindenki. Kérünk egy rendes tanulmányi rendszert, friss, értelmes tanárokat, korrekt vizsgarendszert és máris egy lépéssel közelebb jutunk a hőn áhított toplistákhoz.

Következzék hát az előzetes tárgylista, ami lényegében végleges, csak szeretik ezt is két részre bontani. Éljen a bürokrácia!

Értékesítési- és eladástechnikák 3
Fogyasztói magatartás 4
Kereskedelemgazdaságtan 4
Marketingkommunikáció alapjai 4
Médiagazdaságtan 4
Külkereskedelmi technikák 5
Kereskedelmi jog 3
Protokoll 0
Kommunikációs gyakorlat 6
   
Matematikai alapok II. 4
Vállalati pénzügyek 5
Nemzetközi gazdaságtan 4
Statisztika II. 4
(Vezetés és szervezés) (4)

pwn_by_crahzzEz összesen 50 kredit. Mivel a tanterv szerint egy félévre 30 jut, ez eddig 166%-os túlteljesítés. A vezszerv egyelőre zárójelbe került. Ezt is meg k ellene csinálni, hogy ne legyen csúszás, de úgy összesen 54 kredit lenne, embertelen adag. A tavaszi félévben 44-et vettem fel, 30 sikerült. Megint sikerült belefutni néhány nagyon unalmas órába, amihez abszolút nem volt energiám. A matek és az alatta lévők ismételt tárgyak. A matekot és a pénzügyet harmadszor veszem fel, ezekre nagyon rá kell hajtani, ez az utolsó lehetőségem.

Mindenféle okok miatt eddig 30 kredit lemaradást sikerült összegyűjtenem. Megfelelő körülmények között, hátráltató tényezők nélkül (nem részletezném) és némi rendszers tanulással simán meg tudnám csinálni az összes tárgyat, egészen jó eredménnyel. De mindig történik ez-az, jó-rossz és mindig elvállalok mindenfélét, amit nem kellene. A fordításról azonban nem mondok le, elvégre pénzből élünk. A nemzetközi dolgaimat szintén nem akarom elhagyni, nagyon fontos tapasztalat.

Szeptember elején kell majd véglegesíteni a tárgylistát. Azt kell eldöntenem nyáron, hogy bevállalom-e így az őszi félévet és tényleg nekiállok folyamatosan tanulni, vagy befizetünk egy hetedik félévre, ami valószínűleg egy év csúszáshoz vezet. A tandíj és az albérlet nagyon drága, ebben a fasza gazdaságú országban meggondolandó.

confused_by_ChebiMár most tudom, hogy a suli mellett is sűrű lesz a programom. 2 nagyon más cserediák, legalább heti 2 alkalom tánc, 1-3 fordítás, egyenként legalább 3 heti munkával. És mellette jó lenne állandó munkát is találni, hogy ne legyek ennyire ráutalva erre a nyavalyás diákhitelre. Szívesen vennék még napi 8 órát a tanulmányi időszakban. Az eddig felkerült időpontok alapján a szerda és a péntek üres. De ez így túl egyszerű lenne, valószínűleg átkerül majd ez-az szerdára, csak hogy ne legyen olyan jó.

Totally confused, people. Let me out of this shit.

Nincsenek megjegyzések: