kedd, február 12, 2008

A Fiat

Úgy néz ki, hogy jövő héttől motoros kerekeket növesztek magam alá. Végre sikerült találni egy megfelelő kisautót, aminek az ára is elérhető.

1691742_2Tudom, lehetne sokkal komolyabb is, de a városi használatra bőven elég lesz. Legalábbis remélem. 14 éves, kék, kicsi. A papírjai szerint 5 személy utazhat benne, gyakorlatilag két fő és egy láda sör a kapacitása. Ehhez hasonló, mint ami a képen van, csak nem hámlik, mint ez.

A kerületnek ezen a részén eléggé macerás a parkolás, csak lakossági parkolási igazolvánnyal menne a dolog. Ehhez viszont ide szóló bejelentett állandó lakcím kell, ez pedig egyelőre nehezen megoldható. Megnéztem a parkolóházat az utca végében, a 24 órás jegy havi 28 ezer Ft.

Két utcával arrébb, a Ferenc tér túlsó végén ér véget a fizetős zóna, a következő utcákban már ingyen lehet parkolni. A Viola utca sarkától a ház ajtajáig 4 perc 23 másodperc volt az előbb az út. Ez a táv még belefér, inkább a környék miatt aggódom. Amolyan lepukkant, betört ablakos házak, fura lakókkal. Láttam egy félig elkerített telket, ahol állt néhány kocsi, talán ide állok majd. Vagy marad a Viola utca - Balázs Béla utca környéke.

Nincsenek megjegyzések: