csütörtök, február 28, 2008

Hol fogok parkolni?

4-5 hét alatt érkezik meg az autó, kettő már el is telt, ha minden simán megy, március közepére már átválthatok bogár közlekedési módból egy jóval civilizáltabbra.
Továbbra is a parkolás miatt fő a fejem. Állandó bérletet csak az állandó lakhelyként ide bejelentettek igényelhetnek, pedig ez lenne a legkényelmesebb megoldás. A parkolóházak nagyon drágák, ennyit nem tudok és nem is akarok költeni rá. Így is gondjaim vannak a költségekkel, még havi 20-at nem tudok kiadni parkolásra.

parking23 A héten körbejártam a környező utcákat, szinte féltem még gyalog is. Tudtam, hogy a környék nem renovált része nem az igazi, de erre azért nem számítottam. Düledező házak, sötét alakok mindenfelé, kosz és bűz. Gambiában inkább mertem volna az utcána hagyni a kocsit, mint itt. Fejlődő és nem túlságosan civilizált ország vagyunk, rengeteg dolgot kell még megtanulnunk.

A költözés lenne a legkézenfekvőbb megoldás. Ez ellen szól, hogy két hónapig van még tanítás, utána vizsgaidőszak és nyár jön. Ha most keresnék másik helyet, azt hosszú távra kellene kibérelni. 60 napra nem sokan adnak ki lakást. Az viszont egyelőre nincs a terveim között, hogy itt töltsem az egész nyarat. Ez csak akkor lehet, ha találok egy nagyon jól fizető munkát, ami fedezné a költségeimet. Nagyon drága dolog itt lenni, legalább havi nettó 170 ezer magyar forint kellene ahhoz, hogy egyedül fizessem magamnak az albérletet, rezsit, kaját, tandíjat, benzint, parkolást, bérletet és még ezer más dolgot. A diákmunka viszont alig fizet, havi 60 ezernél többre nem nagyon lehet számítani. Ez az a szar helyzet, amikor nem éri meg dolgozni, mert többe kerül előteremteni a munkához szükséges környezetet.

Tehát ősztől parkolóbarát helyet kell keresnem. Autóval nem leszek ennyire a BKV szolgáltatásaihoz kötve, azzal is meg tudok majd birkózni, ha egy kicsivel messzebbről járok be. Ráadásul a külsőbb kerületekben jóval olcsóbb a megélhetés. Most a rezsivel együtt havi 50-60 ezerre jön ki ez a szoba. 35 a bérlet és 25 körül jut rám a költségekből. Bőven megfelelne nekem egy panelház is, aminek van szabad parkolója. Egy ilyen havi 20-25 körül van, rezsivel is 40 alatt tartható. Itt 16000 a közös költség és a többi számla is hasonlóan rabló szándékú. Jobb helyeken a közös nem megy 5000 fölé.

Mindenképpen megpróbálom itt megoldani a parkolást. Reggel nyolctól este hatig kell fizetni. Ha hétfőnként jövök vissza, aznap úgyis este nyolcig bent vagyok, ez megoldva. Szerdán elméletileg reggel nyolctól este hatig van órám, csütörtökön reggel kettő és este tánc. Azaz maradt a kedd, csütörtök napközben és a péntek. Persze csak ha bejárok minden órára. És így el kell mennem minden reggel nyolckor. Elég béna megoldásnak tűnik, de nem találtam jobbat. Majd sokat kirándulok és megnézem a múzeumokat.

Ha ez nem fog menni, akkor kipróbálom a bejárós életmódot. Heti három napon kell itt lennem, azaz legalább hatszor kell autópályázni. Egy út hatliteres fogyasztással számolva1300-1500 forintba kerül. Ez így heti legalább tízezer, egy hónapra nézve negyven. Pont mint egy szoba.

Nem túl jók a kilátások, de ha megjön a kocsi, majd élesben tesztelem és úgy talán megtalálom a legjobb megoldást.

 

i-think-youre-a-cunt-smP.S: Nagyon bátor és hősi dolog tapsolva felkelteni egy erősen ittas és még erősebben fáradt egyént. És még hősiesebb tett utána tízperces szentbeszédet tartani a szemétről, takarításról, szaros vécéről. Ez az a helyzet, amikor jobb nem válaszolni, mert harci helyzetben úgyis elbukna és még fenyegetésnek venné, ha elkezdenék veszekedni én is.

Felező

Tegnap volt a felezőbál. A parti elég durvára sikerült, de a hangulat nagyon jó volt. Sokat lötyögtünk, elfogyott minden fellelhető ital és még kaja is volt. Sikerült minimális balhével és károkozás nélkül átvészelni. Drága volt, de megérte.

Ingek

Szombaton voltunk Mystery Gang koncerten a Gödörben. A kijáratnál az előzenekar pólóit árulták, megtetszett az egyik és venni akartam egyet. Nem volt náluk nagy méretű, azt mondták, hogy nézzek be a Voodoobilly üzletbe és ott majd találok. Tegnap délelőtt meg is kerestem, az Astoriánál van, az OTP-vel szemben.
Kintről alig látszik, aki nem tudja, hogy létezik, valószínűleg nem fog rábukkanni.
Rengeteg jó cuccot tartanak, jobbnál jobb ingek, ékszerek, zenék. Két inget vettem, itt szerencsére nem csak az alacsony emberekre gondolnak, így majdnem mindenből találtam elég nagyot.
Volt még egy pofás piros Hawaii ing, de L-nél találtam nagyobbat belőle.
Lemerült az elem a fényképezőgépben, telefonnal fényképeztem. Fixfókusz, zajos és szürke.
A lángos inkább bulikra való, bár tegnap ebben voltam suliban. A másik amolyan Johnny Cash stílus, jól illik a kalaphoz.

kedd, február 26, 2008

Design


A mobile.de-n találtam ezt a néhány képet. Valószínűleg így fog kinézni, legalábbis a felszereltség teljesen egyezik.
ee10_27ee2a_27

ee5e_27 ee43_27 ee75_27

A kék méregzsák

Igen, végre, kormányozható kereketet növesztek. Remélhetőleg 3 héten belül átvehetem.

Persze, lehetne nagyobb és erősebb is, de Pestre pont jó lesz. Amilyen drága a benzin és a fenntartás, örülök, ha ezt győzöm itatni.

800 ccm, 53 lóerő. Négy ülés, sok ajtó és tükör. Alufelni, mp3 rádió, elektromos mifenék. Jazz blue festés.

spark10-t4

Koreából érkezik, most valahol az óceán közepén lehet. Másfél hete írtuk alá a papírt, 3 hét a szállítás, kb 2 hét a vám és a vizsga.

Új skin

Ismét új kinézetet keresek a naplónak, a régi kezdett unalmasnak tűnni. Nem is unalmas, inkább túl köznapi. Végre rájöttem, hogy hogyan lehet egyszerűen skinezni a blogot.

Kipróbáltam kb 30-at, de egyik sem volt az igazi. Ez, ami most van, inkább átmeneti, de egyelőre ez is megteszi. És összhangban van egy kicsit a fogfájós hangulatommal.

Waiting for the sun

Már harmadik napja kinlódok itt a fogfájással. Délutánig már közepesen elviselhető volt, de most megint rákezdett. Nagyon kellemetlen, már igazán elmúlhatna. Holnap lesz a felezőbál, addigra teljesen üzemképesnek kell lennem.

Az elmúlt másfél napban megnéztem 12 rész Vészhelyzetet és elolvastam egy fél könyvet. Ha kemény kaját eszek, hasogat, ha folyékonyat, akkor szúr.

Egyszer csak megunja és elmúlik, többet most nem tehetek.

hétfő, február 25, 2008

Nő a fogam

Csütörtökön kezdődött, megint nő a bölcsességfogam. Ezúttal jobb oldalon, lent, hátul. Szépen bedagadt körülötte és eléggé kellemetlen, ha mozgatom. Rágni, köpni, nyelni csak óvatosan. Remélhetőleg néhány nap alatt elmúlik, már unalmas.

Kihagytam a mai marketing szemináriumot, nem nagyon tudtam volna figyelni, a szokásos szövegelés pedig főleg nem menne most.

Vészhelyzetet nézek, most kezdem majd a mai harmadik részt. Délelőtt olvastam, várom, hogy teljen az idő.

kedd, február 19, 2008

Sebészet I.

rubanyi_palEgy érdekes könyvet vettem néhány hete az orvosi könyvesboltban. Rubányi Pál: Sebészet I. A Medicina Kiadónál jelent meg, 1971-ben.


A harmadánál tartok, átolvastam már az általános sebészet fejezetet majdnem a végéig. Utána 200 oldal részletes traumatologia jön majd. Rengeteg újat olvastam benne, nagyon érdekes dolgokról ír. Néha nehéz olvasmány, főleg a szemléletét nehéz átvenni. Ha egy orvosi problémáról beszélünk, szinte mindenki magán képzeli el először. Azt nehéz megtanulni, hogy máson, egy képzeletbeli betegen kell elképzelni az adott helyzetet és a szükséges gyógymódot. Így átlátható, érthető és nem megrázó.


A fogalmazásán sok helyet érezhető, hogy 37 évvel ezelőtti tananyag. A közeljövő újításainak várja a nyílt szívműtétet és a szervátültetést. Az alapokkal ismerkedni elég lesz, ha továbbra is érdekel az orvostudomány, veszek még majd néhány kötetet. Megkerestem az elsős általános orvos szakosok könyvlistáját, mind 7-800 oldalas, általános könyvtárakban nem fellelhető kiadványok. Körülnézek az antikváriumokban és megpróbálok bejutni egy orvosi könyvtárba, ott biztos megtalálom, ami érdekel.

"Mindent megpróbáljatok, ami jó azt megtartsátok." Írja Pál apostol az I. Thessz 5:21-ben. Kicsit erről szól minden, amivel eddig próbálkoztam. Elkezdtem rengeteg dolgot és ami tetszett, azt mélyebben is műveltem, vagy még mindig foglalkozom vele. Ilyen a zene, olvasás, merész utazásaim, fordítás és rengeteg más, amiben részt vettem az évek során. Valahogy sosem volt elég a szokványos, mindig kellett csinálnom még legalább két-három dolgot, amiben kiélhettem a kreativitásomat és az ötleteimet. A formális oktatás túl zárt és merev nekem. Jóval hatékonyabban tudok működni szabad környezetben, ahol nem a megkövült szabályokhoz kell alkalmazkodni.


Most az orvostudomány kezdett érdekelni, körüljárom néhány könyv erejéig, ami érdekel. A sebészet rendkívül érdekfeszítő, de komolyabb háttértudásra lenne szükségem hozzá. A következő lépés az anatómia lesz és esetleg némi orvosi latin.




A többi szabadidőmben különböző zárt társaságok történetét tanulmányozom, lenyűgöző, hogy mire képesek nagy elmék, ha összefognak. És ehhez a legtöbbször szükség van egymás tudására, mintegy katalizátorként használva a többiek tapasztalatait. Így egyből értelmet nyer, hogy miért kell zártan, a társadalom elől valamennyire rejtetteten működni. Az igazán nagy munkákhoz, amihez már nem elég egy ember tudása, nagy összefogás kell. Az igazi elmélyüléshez a teljes koncentráció állapotát kell elérni, ezt pedig sokszor segíti a társadalomból való egyfajta kirekesztettség, az elkülönülés. Értelme persze csak akkor van, ha a végén, az útközben hozott áldozatokért cserébe eredmény is születik. Az, hogy ez a termék, a nagy mű mit is jelent és kinek szól, már a célok és az altruizmus függvénye.

hétfő, február 18, 2008

Ma

Nyolckor keltem, órák előtt nyertem egy dollárt pókeren. 11:20-kor kezdődik a nemzetközi marketing, de ma elmaradt, beteg a tanár. Persze ez már bent derült ki. Még jó, hogy nálam volt a pókerkészlet, fél déltől kettőig játszottunk az aulában. Nagyot nyertem, majd a második játékban fun heads up-ban vesztettem. A jog előadást inkább kihagytuk, rémesen unalmasnak ígérkezett. Az órán nincs semmilyen írásos segédlet, vetítés, prezentáció. Csak egy halk hang az éterben egy ötszáz fős teremben. Ezt nevezik ingerszegény környezetnek, ha nem különlegesen érdekes a téma, néhány perc után garantált az alvás.

Reggel feltűnt, hogy üres a parkoló, rendőrségi szalagok és rendőrautók mindenhol. A takarítónő mondta, hogy négyre jön a külügyminiszter, azért ez a fene nagy felhajtás. A tevékenységmenedzsment előadást is kihagytuk, az ütközött ezzel és nem valószínű, hogy a külügyminiszteri látogatás közben megtartanak egy ötszáz fős előadást.

Estére pókert terveztünk, de szinte mindenki lemondta, így nem lett belőle semmi. Helyette szervezek egy nagyobb pókerpartit csütörtökre, este kilenctől lesz a Lónyaiban. Kitettem a kermarkra is, hátha olvassa néhány szaktárs. Nem tudom, hogy van-e bármi értelme az oldalnak, nem is nagyon frissítem, elfogyott a motiváció.

mamboEste tánc volt, a felében megint csípőmunkát tanultunk. Csavarás, riszálás. Ettől lesz tánc a latin. Cha cha stílus, rumba finomhangolás. Utána egy rögtönzött versenyt játszottunk, kaptunk egy-egy rövid koreográfiát, amit 2 perc gyakorlás után zenére el kellett táncolni. Az első a cha cha volt, nem nagyon éreztem, a 180 fokos forduló után sehogyan sem akart összejönni a New York. Ez volt talán négyszer. Utána rumba jött, jóval könnyebb lépésekkel. Az első zenét abszolút nem éreztem, de azért sikerült összehozni, egyedül mi maradtunk ütemben végig. A többi számra jól ment, az utolsónál harmadikok lettünk. Utána jött a jive, a zene és a tánc tetszik, de sokat kell még gyakorolni a lépéseket, néhány eléggé gyengén megy. Mindenesetre megpróbáltam összeszedni a tudásomat, háromból kétszer elsők lettünk, a harmadikra viszont elfáradtunk, így oda egy második hely jutott a hétből.

A végén jött az egyik kedvencem, a mambó. Könnyű, jól táncolható koreográfia, brutálisan gyors zene. Kétszer lettünk harmadikak. A Time of my life volt az utolsó szám, az már jól ment. Éreztük a zenét és a lépéseket, megvolt az összhang.

Holnap hajnali nyolctól marketingkutatás előadás, olyan rémhíreket hallottam, hogy van névsor. Az óra szörnyen unalmas, de emiatt be kell menni.

csütörtök, február 14, 2008

Használtautó szeletelve

Ma megnéztem egy használt Alfa Romeót. 3,0 V6, 1999-es gyártmány, a hirdetés szerint 170000 km. Az ára nagyon jónak tűnt, így elmentem közelebbről is megvizsgálni.

Az autó az utcán állt, a tulaj még nem volt ott. Íme a képek:


DSC01225

Az első dolog, ami feltűnt, az a kocsi kancsalsága. A jobb oldali fényszóró egy kicsit lógós, mint a harcsa bajsza. Nyilván vissza kellett szerelni, egy baleset során leszakadhatott. Más okot nem találok rá. Mellesleg nem csak a fényszóró áll így, hanem a mögötte lévő oldalpanel is. Talán valamelyik főtartó ferde, amihez ezeket rögzítették.



DSC01226Ezt a vágást a bal küszöb közepén találtam. Nyilván nem rendeltetésszerű használat közben került oda. Elég furcsa, hogy egy fontos merevítő szinte ketté van vágva, a stabilitásnak biztos nem tesz jót.






DSC01227A képen nem látszik, de ez a rész tele volt apró karcolásokkal. A többi elemen nem láttam ilyet, a jobb hátsó panel egy másik kocsiról jöhetett.








DSC01228 Mindkét embléma erősen kopott. A kipufogó rozsdás, de a környezete teljesen tiszta. Talán ez is úgy van összeszedve több autóról.








DSC01229 Ez a hasadás a jobb hátsó kerék előtt van. Ilyen szerintem csak úgy keletkezhet, ha nincs fent a kerék, vagy már előbb leszakadt. A körülötte lévő elemek nem sérültek, biztos nem ugyanarról az autóról vannak.

DSC01230

szerda, február 13, 2008

Parkolót keresek

Ha minden jól megy, hétvégén már kocsival jövök vissza Pestre. Ma van szervízen, ezt-azt meg kell javítani. A próbaút alatt mintha felforrt volna a hűtővíz és a motor is eléggé olajos. Hengerfej-tömítés?
A kuplungpedál nyikorog, azt meg kell olajozni. Ezeken kívül még nem találtam más problémát, bízom a legjobbakban.

Az egyik parkolási társaság honlapján találtam egy térképet, amin be vannak jelölve a belvárosi fizetős zónák. Nem túl jó a helyzet, lényegében sehol sem lehet ingyen parkolni. Szerencsére az egyetem előtti parkolónak nevezett téren ingyen meg lehet állni (már amikor van hely).
A páva utca még bőven a fizető zóna, de szerencsére két utcával arrébb már jópár ingyenes hely van. A Ferenc tér távolabbi végén van a zóna vége. Utána a Balázs Béla utca jön, nem túl bizalomgerjesztő. A Viola utcába láttam néhány helyet, ehhez 450-500 métert kell gyalogolni.
Némi keresés után találtam néhány új címet, holnap megpróbálom megnézni ezeket.
Egy két évvel ezelőtti fórumbejegyzésben egy felszíni parkolóról olvastam a Liliom utcában és van ugyanitt, a 39. szám alatt egy parkolóház. Ha sikerül biztonságos helyet találni havi 10 ezerig, az még belefér. Ha nem, marad a gyaloglás.
Ha nem sikerül megoldani a parkolást ingyen, vagy olcsón, minél közelebb, akkor költözés lesz. Néhány utcával arrébb már nincs lehúzós zóna és a szobák is olcsóbbak. Rezsivel együtt meglenne 40 körül, kb egy huszassal olcsóbban a mostaninál. Ez bőven fedezné a távolság miatti plusz költségeket.
Körülnézek majd a szomszédos kerületekben is. Olyan hely kell, ahol közel van normális parkolási lehetőség és a nap bármely szakában könnyű ejutni kocsival, tömegközlekedéssel, vagy akár biciklivel.

kedd, február 12, 2008

A Fiat

Úgy néz ki, hogy jövő héttől motoros kerekeket növesztek magam alá. Végre sikerült találni egy megfelelő kisautót, aminek az ára is elérhető.

1691742_2Tudom, lehetne sokkal komolyabb is, de a városi használatra bőven elég lesz. Legalábbis remélem. 14 éves, kék, kicsi. A papírjai szerint 5 személy utazhat benne, gyakorlatilag két fő és egy láda sör a kapacitása. Ehhez hasonló, mint ami a képen van, csak nem hámlik, mint ez.

A kerületnek ezen a részén eléggé macerás a parkolás, csak lakossági parkolási igazolvánnyal menne a dolog. Ehhez viszont ide szóló bejelentett állandó lakcím kell, ez pedig egyelőre nehezen megoldható. Megnéztem a parkolóházat az utca végében, a 24 órás jegy havi 28 ezer Ft.

Két utcával arrébb, a Ferenc tér túlsó végén ér véget a fizetős zóna, a következő utcákban már ingyen lehet parkolni. A Viola utca sarkától a ház ajtajáig 4 perc 23 másodperc volt az előbb az út. Ez a táv még belefér, inkább a környék miatt aggódom. Amolyan lepukkant, betört ablakos házak, fura lakókkal. Láttam egy félig elkerített telket, ahol állt néhány kocsi, talán ide állok majd. Vagy marad a Viola utca - Balázs Béla utca környéke.

hétfő, február 11, 2008

Akadozik a netbank

Próbálnék neten utalni, de nem akar betöltődni az OTP webbankja. Eddig nem tapasztaltam ilyet, megpróbálom kicsit később, hátha helyreteszik.

Gyanús, mert mindig azonnal be szokott léptetni.

kedd, február 05, 2008

Gépet kéne újítani

A mostani gépem már 4 éves, nem nagyon mennek rajta a mai programok. Notebook, mobility videokártyával, energiatakarékos hardverekkel. Irodai munkára megfelel, de a fordítási munkám támogatásához sajnos már kevés a teljesítménye.

Nagyon gondolkodom rajta, hogy felveszem a diákhitelt és veszek belőle egy tisztességes asztali gépet. Ha továbbra is lesznek hivatalos fordítások, egy-másfél év alatt ki tudom termelni az árát.

Szükségem lenne egy új notebookra is, aminek erős az akkuja és tudok vele jegyzetelni legalább 3 előadáson. A mostaninak 40 percet bír az akkuja, elfáradt az évek alatt.

Monitor nélkül 150-200 ezer lenne az asztali gép. Notebookból vagy egy olcsóbb kellene, ami csak jegyzetelésre van, de mellé mindenképpen szükségem van teljesítményre is. Ha a két gép árából egy profi notebookot vennék, az legalább 450-500 ezerbe kerülne. Sajnos most még a viszonylag olcsó asztali gép árának előteremtésére sincs esélyem, szar egy helyzet.

Esélyem sincs félretenni rá, muszáj lesz munkát keresni. Ha komolyan akarom venni az egyetemet, heti két délután és éjszakánként tudok dolgozni. Ha félreteszem a tanulást, akkor jut időm a pénzkeresésre, viszont akkor nem lesz diploma.

Ebben a rendszerben egyszerűen nem látok reális megoldást az igényeim kielégítésére. Az idei hardverigényem egy tisztességes számítógép és egy autó. Egy 1989-es Mercedes 190D-re gondoltam, feketében. Újabbra sajnos még ennyi esélyem sincs és a 20 éves autók közül ez az, ami talán még nincs nagyon legatyásodva és nem szégyen kiszállni belőle.

Gép is kell, anélkül nem megy a fordítás. Ma vettem egy új játékot, amit szeretnék lefordítani, de sajnos még a legalacsonyabb részletességnél is élvezhetetlenül szaggat, lehetetlen így játszani vele. A fordításhoz pedig alaposan ismerni kell a játék minden részét.

Áhh... Legjobb lenne eltűnni erről a lehetetlen vidékről. Olyan országba, ahol nem ilyen megalázó bérek vannak és nem kell állandó létbizonytalanságban küzdeni.

Sajnos ez még a Balkán, semmi több.

vasárnap, február 03, 2008

Újra Pesten

Hétvégén Tapolcán voltunk egy profi hotelben. Most jöttem vissza Pestre, ideje visszazökkenni a koszos hétköznapok szürkeségébe. Vonattal jöttem, méghozzá a büdösebbikkel. Holnap kezdődik a suli, nulla lelkesedéssel vágok neki a lehetőleg 43 kredit teljesítésének.

Megpróbálok felerőszakolni egy PC Suite-et a telefonhoz, így talán sikerül átmásolni a képeket a gépre a memóriakártya buzerálása nélkül is. Sőt, talán a közel egy éve fals médiainfókat is tudom törölni a telefonról. A lejátszó csak a sajátmárkás fossal feltett zenéknél hajlandó beolvasni a címet és az előadót. Ha kiveszem a memóriakártyát és a szokásos módon másolok, gyorsan és egyszerűen megvagyok, de így nem lesznek médiainfók.

Gyűjtök egy kis erőt és felmásolom a tapolcai képeket. Azt hiszem, feltöltöm mindet az indafotóra, kipróbálom ezt is. Remélhetőleg normális a rendszerük és elbír 600 MB fotóval. A hétvégén kb 350 képet készítettem, lesz benne néhány jó.

Rendeltem némi ellátmányt a Kingtől, remélem, hogy hamar ideér. Drága a friss kaja, de néha muszáj ilyet is enni. Étteremben kajálni, vagy minőségi kaját rendelni jó dolog, mindenesetre sokkal felemelőbb, mint este egyedül zacskós levest főzni.

Holnap nekiállok melót keresni, első körben utánanézek a fordítási lehetőségeknek. Ebben nagy gyakorlatom van és jól is fizet. Szeptembert tűztem ki céldátumnak, még 8 hónapom maradt. Addig valahogyan legalább havi 100 ezret kell előteremtenem, hogy megvehessem a 20 éves Mercit. Kemény kihívás, de muszáj lesz megoldanom valahogyan. Két út maradt: repülő, vagy autó. Évek óta állandóan azon rágódom, hogy mikor leszek mobil egy automobillal. Azt nagyon megalázónak érezném, ha 24 évesen is retkes villamoson és vonaton kéne leküzdeni a távolságot. Rövid távon sajnos nem látok semmilyen racionális megoldást, így nekem kell tennem az ügy érdekében. Ha nem sikerül, akkor azt hiszem, elbúcsúzom ettől az országtól és egy biztosabb jövő reményében egy olyan országba megyek, ahol legalább az esélye megvan az anyagi biztonságnak és egy autó fenntartásának. Megalázónak tartom, hogy diákként havi 160 óra munkáért 40-60-70 ezer fortintot kaphatnék. A fele elmegy a munkához szükséges energia biztosítására, az utazásra. Talán havi 10 ezret félre tudnék tenni, ennek viszont nem sok értelmét látom. Muszáj lesz lépnem, az évek repülnek és nincs energiám kivárni a 'majd évek múlva' távolba vesző napját.