kedd, február 05, 2008

Gépet kéne újítani

A mostani gépem már 4 éves, nem nagyon mennek rajta a mai programok. Notebook, mobility videokártyával, energiatakarékos hardverekkel. Irodai munkára megfelel, de a fordítási munkám támogatásához sajnos már kevés a teljesítménye.

Nagyon gondolkodom rajta, hogy felveszem a diákhitelt és veszek belőle egy tisztességes asztali gépet. Ha továbbra is lesznek hivatalos fordítások, egy-másfél év alatt ki tudom termelni az árát.

Szükségem lenne egy új notebookra is, aminek erős az akkuja és tudok vele jegyzetelni legalább 3 előadáson. A mostaninak 40 percet bír az akkuja, elfáradt az évek alatt.

Monitor nélkül 150-200 ezer lenne az asztali gép. Notebookból vagy egy olcsóbb kellene, ami csak jegyzetelésre van, de mellé mindenképpen szükségem van teljesítményre is. Ha a két gép árából egy profi notebookot vennék, az legalább 450-500 ezerbe kerülne. Sajnos most még a viszonylag olcsó asztali gép árának előteremtésére sincs esélyem, szar egy helyzet.

Esélyem sincs félretenni rá, muszáj lesz munkát keresni. Ha komolyan akarom venni az egyetemet, heti két délután és éjszakánként tudok dolgozni. Ha félreteszem a tanulást, akkor jut időm a pénzkeresésre, viszont akkor nem lesz diploma.

Ebben a rendszerben egyszerűen nem látok reális megoldást az igényeim kielégítésére. Az idei hardverigényem egy tisztességes számítógép és egy autó. Egy 1989-es Mercedes 190D-re gondoltam, feketében. Újabbra sajnos még ennyi esélyem sincs és a 20 éves autók közül ez az, ami talán még nincs nagyon legatyásodva és nem szégyen kiszállni belőle.

Gép is kell, anélkül nem megy a fordítás. Ma vettem egy új játékot, amit szeretnék lefordítani, de sajnos még a legalacsonyabb részletességnél is élvezhetetlenül szaggat, lehetetlen így játszani vele. A fordításhoz pedig alaposan ismerni kell a játék minden részét.

Áhh... Legjobb lenne eltűnni erről a lehetetlen vidékről. Olyan országba, ahol nem ilyen megalázó bérek vannak és nem kell állandó létbizonytalanságban küzdeni.

Sajnos ez még a Balkán, semmi több.

1 megjegyzés:

szivar írta...

Üdvözöllek a nemrégiben alapított közép-európai banánköztársaságban...