szombat, július 19, 2008

Eee seedbox

ASUS Eee PC.article-width Ismét eszembe jutott, hogy kéne már a házi seedszerver. Több oldalról kitiltották a régebbi klienseket, így a webui-s µtorrentet. Viszont a fő szerveren ez fut; az elit oldalakra seedelésnek lőttek. Az arányt azért illik tartani, a desktop gépet pedig nem akarom egész nap járatni, sok az a 650 W teljesítmény.

Vettem egy 1 GB-s modult az Eee-be. Most sokkal gyorsabban hashel, nincs annyira leterhelve és gyorsabb az ftp is. Még a processzort kéne feljebb tornázni, a 900 MHz-s cerka 600-on fut gyárilag.

Összehoztam az új µtorrent bétát a szintén béta webuival. 2 routert használok, az egyik a madzagos gépeknek oszt, a másik ez után van kötve és az éterbe szórja a jelet. Némi portos bűvészkedés után localban működik a webui, dyndns-sel kintről is tudok csatlakozni. Az ftp csak localban él.

A gépre kötöttem egy 120 GB-s notebook vinyót, külső rackben. Éjszaka kiderül, hogy bírom-e a zajt, bár mindkét masina nagyon halk. Ha mégsem, akkor száműzöm egy másik helyiségbe, végülis egyedül áramforrásra van szüksége.

A fogyasztás minimális, a teljesítményük bőven 20 W alatt van. A mostani netcsomaggal 2 mbit a feltöltés, a jobb órákban 260 KB/sec-cel tolja az adatot. Le 10 mbit, de ez most kevésbé fontos.

Annyit kell még kibogarásznom a HDBits gyíkjából, hogy egy IP-ről engedélyezett-e a multiseed. Azaz nem vágnak-e ki, ha ugyanazt a 20-50 filmet seedelem akár 3 gépről is.

 

Írok majd a Hegyaljáról is, csak ahhoz még erőt kell gyűjtenem. Egyelőre bőven elég a GH körüli szervergondok legyűrése.

2 megjegyzés:

szivar írta...

Már én is gondolkoztam vala valami kisebb és csendesebb gépen. Majd ha sok pénzem lesz :), akkor veszek egy Via Pico ITX szettet... Egy passzív táppal és egy csendesebb SATA vinyóval egész jól ellenne a cucc. Netezésre, stb tökéletesen megfelelne. Játékra meg maradna az 'erőmű'...

Imeron írta...

a fogyasztás ennnyire nem minimális azért, mérés szerint 38watt bekapcsolva, 34watt kikapcsolva.