kedd, július 08, 2008

1 hét net nélkül. Rabló mobilnetes tarifa, kbbfsz.

blue_mobile Szerdától vasárnapig Hegyalján önkénteskedem. A sátrazás egyben azt is jelenti, hogy nincs szélessáv, nincs áram, nincs notebook, nincs semmi. Persze igazából nem is hiányzik, az egyetlen fontos dolog, hogy elérhető maradjak.
Tegnap előfizettem a T-nél a Net30 csomagra. Ez azt jelenti, hogy havi 1300 Ft-ért internetezhetek kemény 30 MB-t. A csomagon felül a tarifa 2 Ft minden 10 KB-ra.
Sokkal olcsóbb, mint az előfizetés nélküli, ad hoc 3G. Januárban a szokásosnál többet használtam, 10 MB-ért elkértek 10000 Ft-ot.

A Viewtyn sikerült beállítani az e-mailklienst, a gh és a gmail címem fog élni.

Pofátlan rablásnak tartom ezt a tarifát. Mindenhol a 3G-t és a mobilTV-t hirdetik. Elmehetnek a büdös francba, vacak 30 MB-ért ennyivel lehúzni. A Google Mapsen egy keresés 200 KB. Az 5 GB-s csomag 5800 Ft-ba kerül. Ma már az összes telefon tele van pakolva mindenféle netes fícsörrel, de azt nem reklámozzák, hogy a polgár többet fizet a kapcsolatért, mint amennyibe a telefon került. A Viewty tud közvetlenül feltölteni a YouTube-ra (gy.k. TeCső). Egy rövid videó is több MB, ennyit meg nem ér az egész.

Nincsenek megjegyzések: