vasárnap, július 12, 2009

www.mostmar.com

Új domain, ma regisztráltam. Egyre több helyen találkozom össze-vissza írt szavakkal és mondatokkal. Az utóbbi években sajnos egyre több helyen futok össze helytelen, pongyola szöveggel. Szörnyű állapotok uralkodnak néhány fórumon és honlapon. Nyilván nem várható el senkitől a nyelvtan tökéletes ismerete és használata, de az általános műveltséghez hasonlóan itt is van egy szint, amit érdemes elérni.

Most már. Szóközzel, érted?

Van még néhány hasonló ötletem, idővel talán sort kerítek a megvalósításra. Értelme nem sok van, de talán néhányan rátalálnak majd. A Google jelenleg 423000 találatot hoz a szóköz nélküli, helytelen írásmódra, míg a helyes változat 1510000 helyen szerepel a weben. Elszomorító arány. És ez csak rosszabb lesz, ha a “most már” találataiból kivonom az összes honlapot, amin szerkesztett és valószínűleg nyelvtanilag helyes(ebb) tartalom szerepel. Azaz elképzelhető, hogy a felhasználók által generált tartalom közel harmadában egy szóként jelenik meg a most már.

Végül egy rövid jelenet az Álljunk meg egy szóra! műsorból, még a 80-as évek végéről. Jó lenne, ha most is létezne hasonló, szükség van rá.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mostmár mégismi a baly a hejesírással? Ez tellyesen álltalános dolog ebbe a malyi világba... Sajnos.

-szivar

Zoli írta...

Nem trendy?