péntek, augusztus 29, 2008

Már az MSN is figyel?

Azt tudtam, hogy a Google még a képeken lévő kézírást is figyeli és tárolja. Azt is, hogy a mailekben, beszélgetésekben és egyéb szolgáltatásaikban írt szövegeim alapján kapom a reklámokat. De mindezt valamennyire elfogadom a cserébe nyújtott sokrétű és minőségi szolgáltatásért.

De az, hogy már az MSN is targetáltan küldi a reklámokat ebben a fos kliensben, már nekem is sok. Az egyik accountomat sajnos kénytelen vagyok a default Live Messenger kliensben használni, mivel a partnereimtől csak így tudok rendesen fájlokat fogadni. Ez a szar egy eléggé zárt és bonyolult rendszer, a protokoll visszafejtésével készült kliensekben közel sem működik minden tökéletesen. A Microsoft ezt ki is használja és mocskos reklámokat dobál az arcomba. A hetekben albérletet kerestem, erre most ez a szar több, albérlet-related reklámot tol fel ide, a monitoromra. Megvettem a vindózt, megvettem az ofiszt, a gépeimhez megvettem a harcverekkel együtt a méregdrága licenszeiket. Szóval elmehetnek a jó büdös francba, hogy még a pénzért megvásárolt termékeik szolgáltatásai is tele vannak reklámokkal, ráadásul targetálttal.

suk_ur_blud

csütörtök, augusztus 21, 2008

Which TV-series hero are you?

Mac Gyver : 71%
Hannibal Smith (The A-Team) : 70%
Will Smith (Fresh Prince of Bel Air) : 68%
Mitch buchannon (Baywatch) : 66%
Al Bundy (Married... with Children) : 66%
Joey (Friends) : 58%
Tony Mitchelli (Who's the Boss?) : 54%
Alf : 54%
Cordell Walker (Walker Texas Ranger) : 53%
Rick Hunter : 52%

Which TV-series hero are you?

péntek, augusztus 15, 2008

Új tanév, új albérlet

Kezdem megunni a folyamatos költözést, de az egyetemista élet ezzel jár. Sok helyen laktam már, tapasztaltam jót-rosszat bőven. Az egyik messze volt, másfél óra BKV az egyetemtől. A másikban ott lakott a tulaj, sajnos a szőrőstalpú paraszt fajtából. Egy következőben a tulaj kicsit sokat képzelt magáról és a jogairól; néha bejelentés nélkül megjelent a lakásban és nézelődött a cuccaim között. Stb...

A jó szobát megtalálni néha komoly kihívás. Folyamatosan követem a jelentősebb oldalakat, de még nem találtam meg a megfelelőt.

Preferenciák:

- bruttó ár, mindennel együtt max 40K
- főbérlő nélküli
- net, tv, egyéb létfontosságú mindenféle
- külön szoba, nem átjáró, nem folyosó
- az egyetem 100 méteres körzetében, VAGY
- BKV-val max 10 perc + ingyenes parkoló
- kerékpártároló,vagy a lakásában lehet tárolni a bringát

A hirdetések 70%-a azzal kezdődik, hogy kizárólag lánynak, vagy egyéb nőneműnek kiadó. Félnek a tisztátalan hímneműek szennyétől? LOL

A belvárosi lakásokért sokszor pofátlan árat kérnek, az olcsóbbak pedig a világ végén vannak, onnan pedig nem tudnék rendesen bejárni ilyen sűrű órarendnél.

A héten megnéztem egyet, ami az egyetem melletti házban volt, külföldi tulajdonossal, nagyon jó áron. A hirdető azt mondta, hogy "holnap megmutatja két másik érdeklődőnek, majd hív". Ez lényegében egyértelmű elutasítás.

Kutatok tovább, még van két hetem. 3-án érkezik John, addigra mindenképpen Pesten kell lennem.

péntek, augusztus 08, 2008

Flickr, vagy nem?

flickr-camerasAz utóbbi időben egyre inkább átálltam a netes alkalmazásokra. Mivel több gépet/IT vackot használok szinte folyamatosan, gondot okoz a folyamatos adatszinkronizáció, leginkább a méregdrága mobilnet miatt.

A Google nagyhatalom szoftverei kiválóan helyettesítik a legtöbb, házon kívül szükséges, telepítős szoftvert. Office, msn, stb... Arról nem is beszélve, hogy a milliónyi technikai, technológiai fejlesztés egyre nagyobb tárhelyet igényel. Az első digitális fényképezőgépem 100 KB-s képeket rajzolt, a mostani 4-5 MB-t igényel fotónként. A különböző backup, tároló, gyűjtő könyvtárak közel 400 GB-t emészenek fel.

Elsőként a fotókat szeretném online elérhetővé tenni úgy, hogy az képes tel jes mértékben kiváltani és helyettesíteni az offline tárolást. Preferenciák:

- korlátlan tárhely
- korlátlan album
- tagelés
- alapszintű képszerkesztés, optimalizálás
- szabályozható jogosultságok, privát képek
- nyomtatás tiltása, bélyegző

Versenyzők:

- Picasa: tavaly próbálkoztam vele, de nem igazán jött be. Nem sikerült összehangolni a saját szoftverükkel, nem tudtam tömegesen feltölteni és szerkeszteni.
- Flickr: a Yahoo képgyűjtője, fotós körökben a legnépszerűbb. A röhejesen alacsony dollárárfolyam és egy heti akció miatt 3800 Ft 15 hónapra.
- Indafotó: az Index Flickr klónja, ugyanazzal a csőcselékkel, akik a blog.hu-ra járnak.
- Saját galéria, saját tárhely: drága és macerás, ennyire azért nem érdekel.

Meg kéne próbálni a Flickr-t. Ha esetleg nem jön be, nem buktam vele túl sokat.