hétfő, szeptember 08, 2008

Johnék albérletet, órarend update, Charles vízuma

Ma írt Charles, a nigériai cserediákom, hogy végre megkapta a vízumot. Hetek óta szívóztak vele, már egy hete itt kellene lennie, ehhez képest még a repülőjegye sincs meg. Ott úgy működik a rendszer, hogy addig még helyet sem foglalhat, amíg nincs meg minden, az utazáshoz szükséges papírja.

John végre be tudott költözni. Napokig kerestük a megfelelő albérletet, de sokkal nehezebben ment a dolog, mint vártam. A legtöbb helyen kapásból elutasítottak, mert nem adnak ki se 4 hónapra, se külföldinek. Van néhány ügynökség, ahol direkt a cserediákoknak kínálnak szobákat, ám itt a normál árnak akár a háromszorosát is elkérik. Utolsó lehetőségként a Lidarnál tudtak adni egy lakást. Pénteken költöztek ki belőle, mától lehetett elfoglalni. Nagyon jó állapotú lakás, közel az egyetemhez, a Blaha mellett. Renatóval fognak ott lakni, ő Brazíliából jött.

corvinus_kepNéhány napja megnyílt a tárgyfelvétel, még másfél hétig lehet módosítani az órarenden. Elég sok a lemaradásom, igyekszem úgy pótolni, hogy legfeljebb 1 extra félévet kelljen ráhúznom. 55 kreditet kellene elvállalnom, hogy tartsam a menetrendet, de ez egyrészt szinte lehetetlen, másrészt nem maradna időm semmire. Lejelentkeztem néhány húzósabb tárgyról, hogy legalább a most következő kötelezőket biztosan teljesíteni tudjam. A mostani állás szerint 44 kreditem lesz, ez 12 tárgyat jelent. Pótlótárgyként jön a nemzetközi gazdasátan, a stat II. és a vezszerv. Ez a 44 kredit azt jelenti, hogy csak a páros heteken, csütörtökön kell hajnali nyolcra mennem, a többi napon mindig 9:40-kor kezdek. Hétfőn 21:10-kor, kedden 16:10-kor, szerdán 17:50-kor, csütörtökön 17:50-kor, pénteken pedig 12:40-kor végzek. Szerdán csak a márkaépítés van, ha ezt leadnám, lenne egy üres napom, viszont akkor kell helyette keresnem egy másik szakirányos választhatót.

Nincsenek megjegyzések: