péntek, szeptember 05, 2008

John in Hungary

Tegnapelőtt megérkezett John, a szingapúri cserediákom, amolyan Tandem buddy.
Önkéntes alapon a félév során segítenem kell az életben maradásban. Tegnap, tegnapelőtt végig albérletet kerestünk. Januárig lesz itt, nem egyszerű 5 hónapra szállást találni, pláne nem külföldinek.
Megnéztünk egy jónak ígérkezőt, ami végül nem jött össze. Három török srác is ott volt a megtekintésen és a tulaj őket választotta, mivel 10 hónapig maradnak. Jó lakás lett volna, kár érte. Az Astoria mellett, a Semmelweis utcában. John nagyon elemében volt, egyből elkezdte csapni a szelet Ajnának, az ügynökség munkatársának.
Ma nem tudtam felmenni Pestre, Birdöt és Petit kértük meg, hogy segítsenek. (Million thx, guys!) Hétfőn megyünk megtekinteni egy lakást a Körúton, viszonylag közel az egyetemhez. Azt mondták az ügynökségben, hogy oda fogják adni nekünk, szóval egyelőre bízom a dologban. Muszáj ezt összehozni, a legjobb albérletek elkeltek az előző hetekben, nem szabad veszni hagyni a kínálkozó lehetőséget. Komoly küzdelem lesz majd lakást szerezni Charles-nak, ha végre ideér. Ő egyelőre a vízummal szív, még a repülőjegyet sem tudta megvenni.

John nagyon jó arc. Felkészült Magyarországból, hozott nekünk apró ajándékot is. Az MTV Asiánál volt gyakornok, MTV-s füzetet, mobilpántot, felfújható koncerten tapsolós izét és egy Szingapúros felespoharat kaptam tőle.

Ettünk kínai kaját, azt mondta, hogy egészen ehető. Egyedül az árával nem volt kibékülve, náluk ugyanez a töredékébe kerül.

Nincsenek megjegyzések: