kedd, december 11, 2007

A probléma adott, meg kell oldani.

Miszerint legkésőbb augusztusra szerzek egy autót.
Szóba kerülő megoldások:
- Félévet halasztok - talán nem túl szerencsés, de a szükség nagy úr.
- Nyerek egy vödörnyi pénzt - ehhez először át kell menni statisztikából. Továbbá: az elmúlt hetekben ahhoz is lusta voltam, hogy elmenjek a lottózóig. Pókerrel meg sokat kell izzadni, mire 20 dollárból 3-4000-et csinálok.
- Dolgozni köll - emiatt otthagyni az egyetemet? Az biztos, hogy 23 éve gyalogolok, elég volt! Majd meglátom...
- Nyáron, vagy akár februárban útlevéllel fel egy vonatra, el valahova és addig maradok ott, amíg megkeresem egy autó árát. Talán még ez tűnik a legelérhetőbb és kivitelezhetőbb megoldásnak. Van egy hónapom dönteni.

Kell az autó ára + legalább egy évre való fenntartási költség. Ha jut rá 1 millió, már nem csak a szemét között lehet kotorászni.
17 éve is elmúlt, hogy beültem az iskolapadba. Most már eléggé szükségét érezném, hogy az eddig befektetett x tízezer munkaóra előálljon valami olyan produktummal, ami némileg mobillá tesz. Csak hogy ne kelljen már állandóan amiatt égnem, hogy "bocs, de vonattal vagyok". Ráadásul vonatom sincs.
A bicikli sem megoldás, elég szánalmas dolog a méteres hátizsákommal a hátamon túlélőset játszani az autók között.
Az valahogy nem tud motiválni, hogy bezzeg majd évek múlva. Lószart, addig ugyanúgy kell másznom a szakadó esőben, mint ma. Tisztában vagyok vele, hogy majd évek múlva... De kérem, mi a francért vegyem elő a tankönyvet, ha csak évek múlva? Áhh, a morált a pincében felejtettem.
Beülni a kormány mögé, bekapcsolni a fűtést és elindulni. Közben pedig zenét hallgatva figyelem az utcán mászó gyalogosokat a szakadó esőben.

Jelenlegi vagyonom: 50 Ft
Hiányzik még: legalább 950000 Ft

Nincsenek megjegyzések: