szerda, március 18, 2009

Gamehunter.hu helyett mostantól gamehunterTEAM.hu

A GameHunter egy nonprofit közösség, elsősorban játékok fordításával foglalkozunk. A csapat bevételét az oldalon szereplő néhány reklám jelenti. Ez az egyik tárhelyünk költségeinek a felét fedezi. Három tárhelyet használunk és két domaincímet, a gamehunter.hu-t és a gamehunterteam.hu-t. Azaz csak használtunk eddig. Az informatikai háttér jelentős részét támogatóktól kapjuk; az ő segítségükkel vált lehetővé, hogy éveken át egy stabil rendszert használjunk. Egy-egy sikeresebb magyarítás sokezres letöltése jelentős adatforgalmat jelent, ezért is lényeges, hogy több, gyors tárhellyel rendelkezzünk.

Nemrég némi probléma adódott az egyik támogatónkkal. Szinte a kezdetek óta szponzorálták a csapatot, ám az csak most tisztázódott, hogy anno nem született semmilyen írásbeli szerződés. A kezdet kezdetén felajánlották, hogy adnak tárhelyet és regisztrálják nekünk a gamehunter.hu domaint. Akkor ez nagy segítséget jelentett, évekig az ő tárhelyük volt a fő megjelenési felületünk, ezt az időszakot ezúton is köszönjük nekik. Az évek során eszünkbe sem jutott, hogy később még problémáink lesznek ebből; jóhiszeműen és hálásan használtuk a tárhelyet és a gamehunter.hu címet. Nemrég azonban azzal a nagy igazsággal kellett szembesülnünk, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Olyan feltételeket kaptunk, amiket sajnos nem tudunk elfogadni. Mivel nincs egy érvényes szerződésünk, a domain tulajdonosa adja a kereteket, amit vagy vállalunk, vagy nem. Ha nem; semmilyen jogalapunk nincs követelőzni.

A jelenlegi helyzetben ez tisztán mindkét fél jóhiszeműségén, valamint a jóindulatú és korrekt hozzáállásán múlik. Egyelőre ott tartunk, hogy jelenleg nem a mi honlapunkra mutat a domain és a tárhely fölött sem rendelkezünk. Remélem, hogy pozitív fordulatot vesz a dolog, de addig is a honlapunk zavartalanul üzemel ezen a címen:

http://www.gamehunterTEAM.hu

Nincsenek megjegyzések: