csütörtök, november 12, 2009

BudapestBanjul: –60 nap

Mostantól bizony már 2 hónap sincs hátra az indulásig. Egyelőre január 13. a céldátum. A napokban kiderült, hogy Peti valószínűleg 10-én végez a vizsgáival. Nekem még egyik suliban sem hirdették ki a vizsgákat. Egyre több feladat érkezik és adódik, most jön majd az az időszak, amikor jól kell beosztani az időnket. Az oltásokra még nem volt időnk, de mindenképpen be kell adatnunk ezeket még novemberben. Az előző gambiai utam előtti tapasztalataim alapján a koktél beadása után nem árt néhány nap semmittevés (hangulatjelentés itt és itt).

A napokban vettem egy jó fényképezőgépet, ezzel már a későbbi céloknak megfelelő fotókat tudok majd készíteni az út során. Viszünk majd notebookot is és lesz nálunk mindenféle külső tároló. A 2007-es gambiai utam után úgy alakult, hogy elvesztek a nagyobb felbontású fényképek, mindössze a bélyegképek maradtak meg.

Lüszike, az autónk jól van, a hátralévő néhány hétben még itt-ott meg kell masszírozni, hogy teljesen felkészüljön az útra. Úgy döntöttünk, hogy két pótkereket viszünk, azaz felszereltekkel együtt hat gumival fogunk gazdálkodni. Sikerült szerezni egy eredeti felnit és néhány jó állapotú gumit. Az első gumik mennek a pótkerekekre, a mostani hátsók az első tengelyre kerülnek és az újak a hajtott felnikre kerülnek.

Az eredeti post itt olvasható.

budapestbanjul_logo

Nincsenek megjegyzések: