szombat, október 31, 2009

Elkészült a Fővám tér

Két év szünet után ma indult meg a villamosforgalom a 2-es teljes vonalán. Eddig a Czuczor utca és a Havas utca közti párszáz métert gyalog/busszal kellett leküzdeni. Most, hogy elkészült a megálló, a pálya és az aluljáró átépítése, végre minden a megszokott rendben megy. Nem kell a buszokat szagolni és hallgatni. Az új megálló nagyon mutatós, jó helyre tették a feljárókat és mozgólépcsőt is kaptunk. Egyedül az nem tetszik, hogy az észak felől érkező villamoshoz át kell menni a másik sínen. Ennek a peronja szűk, fedetlen és ronda. De végre elkészült. Délelőtt kimentem fotózni, többen forgattak és fényképeztek, még a média is csak most emészti a dolgot.

PA310011PA310073PA310111

Éjszakai fotózás

Csütörtökön nekivágtunk a városnak Gabesszal és Bogárral. Este, zárás után indultunk a fodrászattól. Az első helyszín a budai alsó rakpart volt a Lágymányosi hídnál.

PA290047

PA290065

Innen átvágtunk a város másik végére, a Csillaghegyre. Némi zseblámpás séta után kiértünk egy magaslatra, ahonnan szinte az egész városra rá lehetett látni. A magas páratartalom, a sűrű szmog és a felhők miatt kedvezőtlen látási viszonyokkal kellett megküzdeni.

PA290128

Utolsó helyszínünk a katlan volt. Tavaly már jártam itt, amikor a Nagy-Kevélyt másztuk meg, ide is benéztünk. Éjszaka egészen szürreális, főleg a párás-esős homályban. Az egyik nagy sziklánál kísérleteztünk, kipróbáltunk több vakubeállítást. Hosszú, 40-60 másodperces záridőkkel, egymásnak különböző állásokból vakuzva sikerült néhány igen érdekes képet lőni.

PA290155

Jó móka volt, legközelebb valamelyik régi belvárosi utcát nézzük meg alaposabban.

További képek eredeti méretben a Flickr-en.

Bud Spencer 80

Bud_and_Therence_by_bankibanki Emiliano_by_IElioI Bud_Spencer_and_Terence_Hill_by_falcocanning Bud_Spencer_in_Banana_Joe_by_paran0ide Bud_Spencer_Kicks_Ass_by_marcnail Bud_by_56KSurfer ladie_love_fat_guys_by_highSpiritism bud_spencer 20081029budspence1 karneval muecke bud terence fel20070921_200912 11025214_tml BudSpencer terence_bud bud_spencer3 bud Murder My Business Darling Premiere 6b1entI6TsXl gdp-sport-08 Bud Spencer2 bud_spencer_ma

kedd, október 20, 2009

Könyv könyv hátán

books Régen sokat olvastam. Szinte minden szabad percben egy könyvvel a kezemben mászkáltam. A korai gimis években szinte sporttá vált. Pörgettem a lapokat, heti két Jókai regényt olvastam el. Talán húsznál is többet sikerült átrágni. Hosszú realista leírások, remekül lehet tanulni belőlük és szókincsnek sem utolsó. Végülis máig ebből élek. Szó szerinti és átvitt értelemben egyaránt. Régebben mindig az otthoni könyvespolcról, vagy az iskolai, városi könyvtárakból szereztem be a betevőt. Amikor már elkezdtem pénzt keresni, zenéléssel, munkával, egyre többször fordultam meg a könyvesboltban. Délutánonként a pápai Anna könyvesbolt polcait böngésztem, szinte mindig találtam egy-egy érdekes művet. Volt bőven tudományos, szépirodalom, könnyed, nehezebb.

Az utóbbi években sikerült mindig túlterhelni az időbeosztásomat, mostanában már egy percre másfél percnyi elfoglaltság jut. A két egyetem, a több munka(hely) és a folyamatos megbízások mellett sajnos fájón ritkán jut időm leülni és elővenni az aktuális olvasnivalót. Ha könyv van nálam, az általában tankönyv, amire sajnos szintén nem jut elég időm. Talán sokat markolok és keveset fogok, de azért úgy érzem, hogy folyamatosan lépek előrébb egyet-egyet, még ha ez néha nagyon kaotikusnak és erőltetett menetnek is tűnik.

Az elmúlt időszakban találtam néhány nagyon jó könyvesboltot és a különböző aukciós oldalakon is rendszeresen előfordulok. Ennek eredményeképp néha egy szatyorra való írással jövök haza. Egyszer sikerül hárommal… Az olvasásra váró listának a jelenlegi tempóban talán 10 év alatt érnék a végére. Egyrészt nagyon örülök, hogy szépen gyarapodik a könyvtáram. A másik oldalról nézve viszont kevésbé örvendetes tény, hogy ez egy igen jelentős befektetés. Később minden bizonnyal megtérülne tudásban, addig viszont Trabantok és Wartburgok ára áll a polcomon. A sok új könyvvel talán a rengeteg munkát és elfoglaltságot próbálom kompenzálni, de most már akkor is kezd sok lenni.

Több erősen tőkeigényes projekten dolgozom, például a januári gambiai túra. Nehezen fér össze a pénztárcámmal, hogy átutazom a Szaharát és közben egyre több cuccal töltöm meg a polcot, szobát, folyosót. Ezért úgy döntöttem, hogy kicsit kiürítem a raktárat és eladok néhány kazalnyi értékes, értékesnek tűnő, vagy éppen bájosan értéktelen dolgot. Íme a lista, egy részét már fel is töltöttem. Düböröghet a gazdaság.

books_by_de_ice11

hétfő, október 19, 2009

Road Movie képekben

 

Angol autóban magyar diákok egy csehszlovák rettenetet hurcolnak az ország egyik végéből a másikba.

kedd, október 06, 2009

LGT - Amerika

Akkor még csak nagy betűkkel írtam,
egy csúnya ember dollárzsákon ült.
Én pedig egy bicikliért sírtam,
az autóknak szárnya nőtt,
s a hős egy Chevlorettel elrepült.

A földrajz órán ragoztuk, hogy rossz vagy,
de a csomag mélyén csokoládé volt.
S az újságok! Az erőm most is elhagy;
boldogság, sztárfotók,
a képen Marylin még meghajolt.

Amerika, már nem haragszom rád,
Amerika, megbocsátok újra,
Amerika, már nem haragszom rád,
mért menekülsz az Óceánon túlra?

Nem zavart, hogy nem tudsz semmit rólam,
s írtunk rólad lelkesen egy dalt.
Összetépték, megengedték, jól van...
Nem tudom, mért van így,
Hogy mindig innen szép a túlsó part.


Amerika - álomképregény.
Amerika - minden jó a végén.
Amerika, mindig van remény.
Amerika, a tenger túlsó szélén.

Mi is gyúrtunk szabadságból szobrot,
nem túl nagy még, s tenger se véd,
de jó hogy volt, volt egy kép:
Hol volt, hol nem volt, egy messzi

Amerika - álomképregény.
Amerika - minden jó a végén.
Amerika, mindig van remény:
Amerika, a tenger túlsó szélén.

 

Ez kérem, zseniális. A 424 című albumról. Fémdobozban, fényes CD-n, amit sajnos sikerül eltörni a koleszban. A hangulat, a lendület, a lelkesedés.

hétfő, október 05, 2009

Re: Ma az Estében (m1 21:40) [Critical Mass]

http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20091001/ma-az-esteben-m1-21-40

Lusta demagóg fasz mereszti a száját. Tessék szépen felülni a kecskére és nem a levegőt rontani. Nyilván elfogult vagyok, de akkor is tessék már kilépni annak a 40 évnek az árnyékából.

vasárnap, október 04, 2009