hétfő, június 29, 2009

2004. március 15. Basszusgitár, templom

Rendezgetem a régi fotókat, előkerült ez a kép is. Negyedikben Viktor szervezésében összeálltunk néhányan és minden csütörtökön a nagyszünetben zenéltünk egy jót a díszteremben. Egyházi énekek, ifjúsági dalok, vidámság. Néhány gitár, zongora és ének. Mindig sokan ültek be hallgatni, énekelni.

Negyedikben március 15-én az iskolai ünnepségen mi játszottuk a Nemzeti Dalt. Hetekig készültünk rá, sok munka volt vele, de nagyon jól sikerült. Itt kivételesen én játszottam a basszusgitáron.

vasárnap, június 28, 2009

Ponthatár számolás, még egy hónap

Ponthatárok:

Államilag finanszírozott nappali alapképzés:

2001 – 160 fő jelentkezett, 42-t vettek fel, ponthatár: 103/144
2007 – 136 fő jelentkezett, 18-at vettek fel, ponthatár: 122/144
2008 – 114 fő jelentkezett, 18-at vettek fel, ponthatár: 341/480

Államilag finanszírozott levelező alapképzés:

2007 – 64 fő jelentkezett, 18-at vettek fel, ponthatár: 120/144
2008 – 55 fő jelentkezett, 10-et vettek fel, ponthatár: 349/480

Költségtérítésesre minden évben csak néhányan jelentkeztek, ennek megfelelően a ponthatár is minimális volt. Arról nem találtam infót, hogy a köztes években miért nem hirdették meg. Valószínűleg több szaknak van megadva a keretszáma és máshova súlyoztak. Idén azonban úgy tűnik, hogy indulni fog, a szak honlapja friss és aktuális.

ANA 2009 – 113 jelentkező, 29 első helyen
ANK 2009 – 22 jelentkező, nincs első helyes
ALA 2009 – 74 jelentkező, 32 első helyen
ALK 2009 – 45 jelentkező, 9 első helyen

A jelentkezők száma megfelel az eddigi trendeknek, valószínűleg idén is 72-75% körüli lesz a felvételhez szükséges ponthatár. A mostani rendszerben ez 350 pont környéke. 450 pontom van, ez 93,75%-ot jelent, bizakodva várom a vonalhúzást.

Július 23-án kiderül.

csütörtök, június 25, 2009

Jelentkezés véglegesítve

Twin_Scythes___Fire_Circle_by_MattTheSamuraiIgen, megvan! A kultúrantropológia lesz az első helyen. Nemrég azon gondolkoztam, hogy mindig sikerül a hosszú nevű szakokra jelentkezni. Ha marad a trend, kétoldalas névjegykártyát kell majd csináltatnom.

Szóval irány Miskolc. A leírások alapján jó, az érdeklődési körömbe vág, hasonló dolgokkal foglalkozom évek óta. Illik hozzá a Fair Trade, Gambia, Afrika, stb.

Az őszi félév tömény lesz. 6 tárgy a Közgázon, 8-10 tárgy Miskolcon. Majd egy rövid vizsgaidőszak után indulunk Afrikába. Yes we can!

Felvi, te drága…

Sok év után megújult a felvi.hu. Idén már harmadszor adtam be a jelentkezésemet, júliusig lehet változtatni a jelentkezési sorrenden. Mostanra eldöntöttem, hogy melyik szak lesz, szeretném beállítani az e-felvételi felületen, de nem boldogulok vele, szörnyű ez az új rendszer. Kár volt hozzányúlni. Az eddigi is ótvar volt, de ez mellette kb használhatatlan is. Ami csak kicsit rossz, azt nem kellene még inkább elrontani… Alig ötödszörre, három jelszó-emlékeztető után sikerült belépni.

Dühöngő mód off, ezeket a kellemetlenségeket vállalni kell, hogy több lap szerepeljen a logbookomban a képzettségek címszónál.

omg______by_randommonkey24

Tánc közben

image image image

Egy parkban fotóztam, Bergamóban. Semmi különös, csak úgy nagyon passzolt a hangulathoz. Jobbra egy csoport kisgyerek, balra napozó lányok, előttünk erdő, hátul nagy játszótér. Középen pedig capoeira.

Nyomokban mogyorót…

mogyoroimage 

Rendkívül hasznos információ, köszönjük.

Új RSS cím

Áttettem az RSS-t a Feedburnerre, a blog ezentúl a következő RSS címen lesz elérhető: http://feeds.feedburner.com/Lzooltan

Kávéházi beszélgetés

Múlt héten tartottuk az idei nyári kávéházi beszélgetést. Tavaly Rubold Ödön és Götz Anna volt a vendégünk, idén Györgyit kértük fel beszélgetőtársul. Nagyon jó volt, inspiráló témákról volt szó.

Bergamo után

DSCF4961

Pénteken értünk haza Bergamóból. Mihelyt hozzám kerül a memóriakártya, feltöltöm a fotókat. Jó móka volt.

Bringázz a munkába 2009.

image

Vége az idei BAM kampánynak. A napokban érkezett meg a részvételért járó oklevél. Jövőre újra BAM.

péntek, június 19, 2009

Lekéstük a vonatot. Egy óra múlva indul a következő...
Hazaérkezés után mindig nagyon lelombozó ez az ország. Koszos, büdös, drága, mogorva és bunkó. Nem tüntetni és szájkaratézni kéne, hanem összeszedni némi kultúrát és igényességet. Nem szeretek általánosítani, de mégis sokkal nagyobb az eltérés a fejlett országoktól, mint a köztünk lévő távolság.
Azért érdemes pontosan érkezni a vasútállomásra, mert akkor nem kell szembesülni a szinttel, amit próbálunk eltakarni.

Back

Utazás után mindig ezen rágódom a vonaton, buszon... Másfél óra alatt átrepülöm fél Európát, majd még másfél óra kell a maradék 60 km leküzdéséhez.

Van párszáz fotó, jövő héten feltöltöm a jobbakat.
Ezt a levelet a T-Mobile BlackBerry® Instant E-maillel küldtem.

Bergamo

Ismét túl egy reptéren töltött éjszakán. A helyszín ezúttal Orio al Serio, azaz BGY volt. Este 8-ra értünk ide, 11-ig padon várakozás volt. ömlöttek az emberek, 5-10 percenként jöttek a gépek. Ez a Ryanair egyik fő reptere, szinte mindenhonnan repülnek ide.
éjszakára lőttem egy kényelmes sarkot, a Bugdet és az emeleti étterem ajtaja között. 3:30-kor felparancsoltak mindenkit a földről és ötig takarítottak.
Most repülő, busz, metró, vonat. Délután 3-ra megyek a terepjáróért, utána vasárnapig osztálytalálkozó.

5 perce nyílt a check-in, 8-kor száll fel a gép.

Ezt a levelet a T-Mobile BlackBerry® Instant E-maillel küldtem.

kedd, június 16, 2009

Tovább, tovább

Véget sem ért az egyik út, kezdődik a másik. Holnaptól néhány nap Bergamo következik, majd hétvégén osztálytalálkozó Csetényben.
Most a vonaton zötyögök Pest felé. Reggel 4-kor indulunk tovább Ferihegyre, 6-kor száll fel a gép. 90 perc az út.

hétfő, június 08, 2009

Ééés megvan a kocsi!

Néhány napja írtam róla, hogy a gambiai utazás elérkezett az első mérföldkövéhez.

PICT0034

Doverben a fehér sziklák előtt:

PICT0031 

Megvettük a kocsit. Angliából hoztuk, egy London melletti kisvárosból. Csütörtökön repültünk ki érte, szombat hajnalban már itthon is voltunk. Hove-ben, Antwerpen mellett aludtunk egyet egy ismerősnél, majd padlógázon jöttünk hazáig. 1800 km-t vezettünk. A repülőgép felszállása után 47 órával már Fehérváron voltunk.

Land Rover Discovery 1993-ból, 2,5 TDi motorral. Az állapota tökéletes, olyan, mintha új lenne. A kerekek szinte használatlanok, a pótkeréken még rajta vannak a gyártási nyomok. Elektromos ablak, központi zár, távirányító, riasztó, rácsozott fényszórók, működő fűtés és ülések, 4 hangszórós, kormányról vezérelhető rádió, hibátlan terepváltó. Néhány apróságot kell csak javítani és itt-ott átalakítjuk, hogy kényelmesebb legyen majd a sivatagban.

hétfő, június 01, 2009

Néhány napra eltűnök…

Hogy utána lerántsam a leplet az utazás egyik legfontosabb kellékéről…utazunk

Viszlát hétvégén.