szombat, január 31, 2009

Budapest-Banjul helyzetjelentés

Sahara_Skies_by_1500 Véget ért a vizsgaidőszak, kezdődik az idei év nagy projektje, a Budapest-Bamako-Banjul túra. Idén diplomázom, van még egy nagy adag tantárgyam, de szorítok időt az utazásnak is, biztos vagyok benne, hogy meg tudom csinálni.

Másfél hét múlva meglesz a két új domain, az egyik alatt az út blogja, a másikon pedig a Fair Trade lakik majd.

Eddig 200 ezer Ft-ot gyűjtöttem a költségekre, őszig még 500 ezerre biztosan számítok. Ha mindenki beledob 700 ezret, azzal már megvan a költségeink 75%-a. Mindenképpen pályázunk majd, van több támogatási keret, ami a fiatalok projektjeit támogatja.

Mihelyt összeáll a végleges csapatunk, elkezdem felkeresni a korábbi érdeklődőket, volt néhány nagyon érdekes ötlet és felajánlás.

A mai napig a szükséges anyagi háttér 3%-át sikerült összegyűjteni.

A Szahara vár, már úton vagyunk.

Desert

szerda, január 28, 2009

A Budapest-Banjul projekt

Már többször említettem a következő nagy utazás terveit. Jöjjenek hát a részletek.

Két éve néhány hetet Gambiában töltöttem önkéntesként. Afrika visszavár, eljött az ideje, hogy ismét visszatérjek. Ám ezúttal már jóval több tapasztalattal rendelkezem, hogy tudom, hogy mire számítsak és igyekeztem minél több kapcsolódó anyagot átolvasni, tanulmányozni.

A cél:

African_Children_by_clayjar A 2010-es Budapest-Bamako résztvevőjeként elmegyünk Bamakóig, majd onnan elindulunk Szenegálon át Gambiába. Gambiában az időnk függvényében 1-2-3 hétig egy ottani szervezetnek segítünk, majd hazajövünk.
Terveim szerint két kisbusszal megyünk és ha minden előzetes terv megvalósul, lehet, hogy egy tűzoltóautót is viszünk. Természetesen saját lábán. Egyelőre a két 9 személyes autó biztosnak néz ki. Mindkettőbe kétfős személyzetre lesz szükség és vihetünk még autónként max 2 utast. Azaz az elméleti létszám 8 fő + a tűzoltó pilótái.

Úgy gondolom, hogy a Budapest-Bamakót továbbgondolva nyújthatunk így valami extrát és egy olyan projekt jön létre, ami hosszú távon is megmozgatja az emberek fantáziáját és lesz jövője.

Az út kb 22000 km, ebből 15000 km a sivatagon át vezet. Nem olyan ijesztő, mint amilyennek tűnik, néhány száz (ezer) km kivételével úgy-ahogy kiépített betonút, vagy legalább valami köves felület található. A két van természetesen négykerék-meghajtású lesz. Valószínűleg Mitsubishi L300-asok, más gyár nem nagyon készített négykerekes kisbuszt, főleg nem sokszemélyes kivitelben. Ezeknek a fogyasztása is egészen baráti és a világ minden táján lehet hozzá alkatrészt kapni. Nem mai technológia, nincs telepakolva elektronikai mindenfélékkel és a felépítése is egyszerűnek mondható. Ha a szükség úgy hozza, az egyszerűbb problémákat még mi is tudjuk orvosolni, legalább olyan szintre, hogy el tudjuk juttatni a legközelebbi település autószerelő műhelyébe. Onnantól már a helyi szaki szakértelmére bízzuk a dolgot, de egészen biztos, hogy képesek lesznek megjavítani, bármi is történjen.

A költségvetés a két kocsira valahol 5-6 millió Ft környékén lesz. Ez a közepes számításom, azaz ha nagyon nagy szerencsénk van, meglesz 5-ből, de a 7 sem elképzelhetetlen. Ebbe beleszámoltam a nevezést, a személyes költségeket, a járművek árát és a felkészítését, költőpénzt és tartalékot is. 4 fix főre ez fejenként nagyságrendileg 1,5 millió Ft. Egy év alatt elő lehet teremteni. Aki igazán elszánt, az képes lesz rá. A cél természetesen az, hogy a költségek minél nagyobb hányadát adományokból fedezzük, így a megmaradó pénzünkből még több és jobb adományt vihetünk.

Adományként első körben taneszközöket és oktatási segédanyagokat szeretnénk vinni. Kicsiknek, nagyobbaknak egyaránt. Szervezünk majd könyvgyűjtést, kérünk írószereket és kreatív játékokat. Ami nekünk csak egy kopott ceruza, az valakinek az egyetlen írószerszáma lehet. Ami itt egy divatjamúlt füzet, az egy kisgyereknek az első füzete lesz.

Másik ajándékunk egy játszótér lesz. Amikor Gambiában jártam, nem nagyon találkoztam épített, biztonságos játszótérrel. Sok helyen láttam, hogy a kisgyerekek kopott autógumikkal, kacatokkal játszottak. Biztosan nagyon fognak örülni, ha viszünk egy csúszdát, hintát, libikókát, labdákat. Ez még bőven a tervezés fázisában tart, nyárig kidolgozzuk a részleteit. A szűk keresztmetszet a járműveink mérete és teherbírása lesz. Úgy kell vinni, hogy lehetőleg mi is elférjünk a kocsiban és az egyszerű szerszámainkkal össze tudjuk állítani a helyszínen. Fel kell készíteni az időjárás viszontagságaira és a legfontosabb, hogy teljesen biztonságos és nagyon tartós legyen. Ez egy magyar-gambiai oktatási, fejlesztési projekt első lépése is lehet.

i_support_fair_trade_stamp_by_ashlingonOlyan gambiai szervezetet keresek fogadó félnek, aki szeretne részt venni a Fair Trade-ben és a legjobb tudásunkkal fogunk nekik segíteni, hogy beilleszkedhessenek a méltányos kereskedelem körforgásába. Így kapnak egy lehetőséget a termékeik tisztességes értékesítésére és a stabil megélhetés előteremtésére. Egy több éves fejlesztési projekt keretében szeretném létrehozni az önkéntesek fogadásának hátterét úgy, hogy aki szeretne a méltányos kereskedelemmel foglalkozni és Afrikába vágyik, az rajtunk keresztül megtehesse.

Hamarosan elkészül a végleges honlap, ami a budapestbanjul.hu címen lesz elérhető. Szervezés alatt áll egy alapítványi számla, amire fogadjuk majd a kedves felajánlásokat. Igyekszem az egész folyamatot végig dokumentálni és szeretném teljesen transzparenssé tenni. A cél, hogy az adomány az utolsó fillérig és darabig a megfelelő kezekbe kerüljön és az adományozók biztosak lehessenek benne, hogy jól cselekedtek.

A gyerekeké a jövő, adjuk meg a lehetőséget nekik, hogy elérhessék a céljaikat! Az első lépések megtétele lesz a legnehezebb. Szeretném úgy végigcsinálni az utat, hogy azzal követendő példát és utat mutassak az utazni, segíteni vágyóknak.

looking_at_the_stars___CONGO_by_anthonyasaelA post egyben témaindító bejegyzés is, szeretettel várom az esetleges véleményeket, ötleteket.

Update

Little_Pierrot_by_skeev Elindult ez az év is, az alkalmazás teljes processzoridővel fut. Még néhány nap van a vizsgaidőszakból. Még van hátra néhány tárgy, de már teljesen belefáradtam. A jobb/izgalmasabb/érdekesebb tárgyak mind simán sikerültek elsőre, viszont az általam kevésbé jónak/izgalmasnak/érdekesnek titulált kurzusokkal most is (mint mindig) gondok vannak. Most már biztos az őszi féléves jutalomjáték, visszatapsolnak még egy körre. Ez olyan sír/nevet helyzet. Nevet, mert lesz egy egész évem a szakdolgozat megírására és végre talán sikerül összehoznom a könyet is, amit egy ideje tervezek. Nem kell őrült tempóban tanulni és több időm jut az egyéb projektekre.
Sír, mert ismét egy év csúszás. Az egyetem pedig továbbra is nagyon drága, főleg a járulékos költségei miatt.

Folyamatosan dolgozom a Marketing Intézet új honlapján, a váz már nagyjából készen van, most az adatokat töltöm fel. Néhány hét és élesítjük, szerintem jó lesz.

A hétvégi Fair Trade képzés a vizsgák miatt egy héttel később lesz. Így kicsit borul az időbeosztásom, viszont kényelmesen fel tudok készülni rá. Vállaltam egy demo tanítást Fogyasztói szokások címmel.

Még másfél hét és meglesznek az új domainek. Az egyik a következő nagy afrikai túrám honlapjának ad helyet, a másik pedig egy, a fair trade-hez közeli cím lesz. Ezt elsősorban mailcímnek fogom használni és átirányítom a Szövetség weblapjára.

Az afrikai út pénzgyűjtő projektje egyelőre sajnos a legalacsonyabb prioritáson fut. Jövő héten már kezdődik az új félév, nincs idő mással foglalkozni. 45 kreditet vettem fel, ezek mellett kell összeszedni a rám eső kb 2 millió Ft-ot. Össze lehet hozni kevesebből is, viszont amennyiben lesz rá lehetőségem, szeretném hazahozni és a saját nevemen megtartani az egyik autót, később ezzel mehetünk a fesztiválokra, rendezvényekre. Jól mutat a kávézós-teázós sátor mellett egy sivatagra felkészített, telematricázott fair trade-es kocsi.

Hétvégén megnyitottuk a 4. Gambia kiállítást, a helyszín ezúttal Székesfehérvár. Február utolsó heteire tervezem az ötödiket, szintén Fehérváron. Innen Szerencsre mennek tovább a képek.

Tavaly 112 blogpostot sikerült összehozni, idén igyekszem aktívabb lenni.

szombat, január 24, 2009

szerda, január 07, 2009

MSc, semmi, vagy PHD?

Marketing____by_6on Még mindig ez a fránya továbbtanulás. Pedig lassan dönteni kell.

A BSc már előbb-utóbb meglesz. A lehetőségek:

- Varázsolok némi kezdőtőkét és indulhat a saját cég

- MSc, államilag finanszírozott, BCE, legalább 2 év, utána pedig varázsolok némi kezdőtőkét és indulhat a saját cég

- MSc, államilag finanszírozott, BCE, majd PHD, összesen még legalább 4-5 év. Viszont utána doctor of marketing leszek

- MSc, fizetős, IBS, vagy BCE, 2 milliós tandíj, 1-2 év

Azt is el kell még döntenem, hogy nekiálljak-e most a második szaknak (kantró, vagy kommédia), vagy inkább toljam a marketinget és hagyjam meg a specializálódást 5 évvel későbbre.

Corporate területen előny az MSc, vagy MA papír, magasabb a paygrade. Saját cégnél talán a tapasztalat fontosabb és az idő. A PHD elsősorban trófeának jó, nem nagyon tudom elképzelni a következő néhány évtizedet az oktatási szektorban. Esetleg óraadóként, néha.

Ha meglenne a kezdőtőke a tervezett vállalkozáshoz, már most belevágnék. Bár valamennyit össze lehet szedni 1 év alatt. Ez talán elég a minimális induláshoz, viszont utána az első néhány évben 24/7 ezen kell dolgozni, akkor biztosan nem jut elég idő az egyetemre. Ha a doktori iskolát választom, akkor 30 évesen leszek pályakezdő fiatal.

Na, erre varrjak gombot.

Dr__Horrible__PhD_by_Crispy_Gypsy

kedd, január 06, 2009

MSI Wind *3

Decemberben ismét gépet újítottam, ezúttal az MSI Wind U100 került fel a listámra. Méghozzá 3. Íme:

wind

A Speedshopnál vettem, máshol nem tudtak adni ugyanabból a típusból többet.

Fekete, 160 GB HDD, 2 GB RAM, 2200 MAh akku. Nagyon jó masina, nagyon tetszik. Stabilan működik, rendkívül gyorsan reagál, ésszerű használattal nem lehet túlterhelni. Az akku normál módban 100 percet, ECO módban 140 percet bír. Ha többre lesz szükségem, veszek majd hozzá egy nagyobb kapacitásút, az áruk egészen elérhető.

MSI_Wind_black_03 A LED-es kijelző tökéletes, nagyon jó a fényerő, még napfényben sem kell maxra venni. A BIOS frissítés után a helyére került a Ctrl és az Fn is és működik a Turbo mód is. Ilyenkor 8, 15, vagy akár 24%-kal nő a processzor órajele.

Vice City kitűnően fut, Fallout 1-2 is. A Guild Wars-t próbáltam még, majdnem minimál részletességgel 10-15 fps.

A billentyűzet mérete pont megfelel, az Eee után felüdülés ezen gépelni egész nap. A 720p a megfelelő kodekek feltelepítése után tökéletesen fut. Ha bekapcsolom a Turbó módot, a legtöbb 1080p-vel is elboldogul, bár a mozgalmasabb részeknél néha beakad. Melegedést egyáltalán nem tapasztaltam, HD közben néha langyos lesz, de ez még bőven belefér. Az Eee terhelés alatt, 900 MHz-n simán elérte a 63°C-ot, itt a 40-et nem nagyon hagyja el, 1980 MHz-n sem.

laptop_blur_by_sixOo