kedd, április 15, 2008

Világgá mennék

Hamarosan itt a nyár, amit leginkább semmittevéssel lehet eltölteni. Megint lesz 2 hónap, amikor jókat lehet izzadni a hőségben, valamint ez egy remek alkalom a tanév során felhalmozott aprócska pénzmag felélésére az utolsó fillérig.

Jó lenne pénzt is keresni közben, hogy könnyebben kezdjem a tanévet szeptemberben. Elnézve a hazai diákmunkás lehetőségeket, két hónap alatt jó eséllyel meg tudnék takarítani 50 ezer forintot. Talán. Ez viszont szerintem egyáltalán nem éri meg, legalábbis a többi lehetőséghez képest. Itt merül fel, hogy akkor hogyan tovább? A válasz egyszerű: irány a reptér!

Anglia a kézenfekvő választás, itt jól fizetnek és egyszerű a kijutás. Ráadásul egyáltalán nem elhanyagolható szempont a nyelvtudás csiszolása.

Tehát, néhány infó, amit pár perc utánajárással sikerült összeszedni:

A kiutazáshoz a jelenlegi árak szerint az easyJet a legjobb választás.
Július 3. csütörtök
20:40 Budapest, 22:15 London Luton
Augusztus 27. szerda
06:25 London Luton, 09:55 Budapest

Ez így illetékkel és csomagdíjjal együtt ebben a percben 25000 Ft.

Innen néhány mérföldet kell gyalogolni a lutoni vasútállomásig. A következő célpont az első szimpatikus nevű város, ahova belátható időn belül indul vonat, elég messze van Londontól ahhoz, hogy olcsóbb legyen, van elég munka és nem mellékesen a jegy ára legfeljebb 60 font.

Nem kell túl komolyan venni az egészet, pont ettől lesz szép. A lényeg, hogy az első 1-2 hét költségeit zsebből kell fedezni, anni meg csak elég a munkakeresésre.

 

Néhány napig még rágódom a dolgom, megpróbálom összeszedni a repülőjegy árát, aztán ha jónak látom a projeketet, benevezek.

Nincsenek megjegyzések: